Ez a tél egy óriási közhely

Pontosan ettől a téltől óvtak minket a családtagok és a barátok mielőtt Kanadába költöztünk volna.

Az alatt a 3,5 év alatt, mióta Márk megszületett és mi Magyarországon éltünk összesen kb 4x havazott és nagyon kellett figyelni arra, hogy azonnal induljunk szánkózni, mert általában hamar elolvadt a hó.

A kanadai tél megoldotta ezt a kérdést, mert decemberben többször is havazott és az új rétegek a megmaradó régi hó tetejére hullottak, így egyre hízott a fehér takaró. Ez pedig jó dolog, mert többször is ki tudtunk menni Márkkal szánkózni.

Az utolsó nagy havazás december 23-ról 24-re éjszaka történt, azóta alig van felhő az égen, süt a nap és szikrázik a fehér hó. 

Aztán jöttek a hírek, hogy a szibériai hideg valamiért idejön Ontarióba. Nem értem, hogy miért nem marad Szibériában, ott úgy is megszokták a helyiek a hideget. Itt Torontóban enélkül sem láttunk nulla feletti hőmérsékletet már vagy két hete, de ma reggel már erre ébredtünk. -15 fok a ház fala mellett mérve nem annyira vicces…

20171228_090607

És ez még nem a vége, mert ez várható a közeli napokban.

Ha nem nézed meg a linket, mert nem akarsz olyanról olvasni, hogy Polar Vortex és Lake Effect Snow, akkor röviden ennyi a hír.  NAGYON hideg lesz és lesz még további havazás.

39304155192_ef2b69aaca_h

0 és -10 között még kimentünk Márkkal, de -10 felett nálam már létfenntartás van, azaz akkor megyünk ki ha muszáj. Dolgozni most nem kell menni, úgyhogy nincs nagy gond, az autó meg elvisz a boltig, vagy ahova menni akarunk.

Azért sajnálom a dolgot, mert annyira jó volt a ropogós hóban sétálni Márkkal, meg hóembert építeni. Igaz, hogy olyan hideg volt, hogy nem tapadt a hó, csak egy kupacot tudtunk összehúzni és kineveztük hóembernek. Márk azért elégedett volt vele…

Néhány életkép az elmúlt napokból. Itt pl vendégségbe mentünk december 25-én  Scarborough-ba egy volt kollegámhoz. Az ilyen lakóövezeti mellékutakkal csak akkor foglalkoznak, ha már minden főút tiszta. Ez nem gond, mert csak lassan kell menni és nincs gond.

20171225_160117

Ez pedig Márk -10 fokos szerelésben. A kanadai gyerekeken nem láttam arcot takaró maszkot, de mi felvettük, mert a szél is fújt. Nekünk ez még csak az első telünk…

20171226_113356

A szánkódomb közelében van egy koripálya. Illetve kettő, mert az egyik egy bekerített hoki pálya, ahol csapatták páran, a másik meg a rekreációs koripálya. Márk negyed óráig megbűvölve nézte a hokipályán játszó gyerekeket. A hokit egyelőre nem támogatjuk, de január elején indul a kori tanfolyam neki és nekem is. Timka állítólag gyerekkorában korizott, úgyhogy ő magát fogja képezni. 😀

20171226_115750

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s