Helló Winter 2.

Tegnap este 5 óra körül kezdett havazni és valamikor ma délelőtt hagyta abba. Kb 10 centi hó esett Torontóban, a forgalom nem bénult le, de ahogy láttam a munkatársak jelentős része inkább el sem indult otthonról. Lehet, hogy ezért nem állt be a város.

Az én munkám sajnos folyamatos jelenlétet kíván, különben nem tudom koordinálni a projekteket, ugyanis nálunk nincs kultúrája annak, hogy válaszolunk az e-mailre. Ezért aztán reggel elindultam dolgozni, de nem lett volna reális a Midtown-ból megüzenni, hogy bocsi, de behavazódtam. :-] Légvonalban nincs 10 km a távolság a belvárosig, ahol az iroda van.

Ma én vittem Márkot a JK-be, ez jó apropó arra, hogy bemutassam mi az ovis divat errefelé.

20171212_074352

A kabát-sál-sapka, hótaposó alap darab Magyarországon is. Ha bejönnek a mínuszok, főleg ha esik a hó, akkor elvárják, hogy a gyerekre snowpants-et, azaz sínadrágot adjunk.

Ha van snowpants, akkor lehet hason csúszkálni az iskola játszóterén (erre érkezett tegnap Timka), nem árt tehát mindenből kettőt tartani, mert nem biztos, hogy úgy jön haza a gyerek, hogy ugyanabban a ruhában másnap is lehet újra iskolába küldeni.

Figyeljétek a kesztyűt, amit Márk egyébként másodkézből kapott. A kétujjas kesztyű helyi neve “Mitten” és általában alkarközépig ér, hogy ne menjen alá a hideg és a hó. Ilyen Mo-on korábban nem láttam.

Ha jön a -10-20, akkor az emberek elkezdik az arcukat is takarni. Ez többnyire egy extra sálat jelent szorosan az arcra tekerve, de kapható külön arcmaszk is, illetve a jobb télikabátok kapucnijában van bevarrt maszk is. Márknak is vettünk egy teljes arcot takaró polár maszkot, erre még nem igen lesz kapszükség, éjszaka “csak” -10 körül lesz, bár a szél eléggé fújt.

Kis szépséghiba, hogy a kesztyűt, sígatyát nem tudja egyedül felvenni. A kesztyűnek túl hosszú a szára, a snowpants-et pedig nem tudja bepatentolni. Szerencsére gondosak a nevelők, mert mostanában minden rajta volt, amikor úgy mentünk érte, hogy az udvaron voltak.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s