Második, akarom mondani harmadik költözés

Ezen a hétvégén költöztünk át a mostantól legalább 1 évig ‘végleges’ lakásunkba. Vártuk már ezt a napot, mert végre lesz egy hely, amit magunkénak érezhetünk. Üröm is vegyül az örömbe, mert az Indian Road környékét nehéz szívvel hagytuk el. A lakás és a környék azért nőtt a szívünkhöz, mert akármerre indultunk gyalog, 5 perc alatt klassz helyre érkeztünk: az Ontario tó partjára, a High Parkba, vagy a Roncesvalles-re, ahol cuki kis boltok, éttermek és kelet-európai hangulat fogadott minket.

No de hogy az új lakásunk szépségeiről is írjak: tágas szobák, normális belmagasság, gyönyörű és csendes környék, 10 perc sétával vagy 5 perc villamosozással elérhető metró.

A költözést eredetileg egy rövid átpakolásnak gondoltuk, de végül a vasárnap egész napunk ráment.

Szombaton ugyanis kihasználtuk a tó közelségét és a jó időt a tóparti Gus Ryde medence felé indultunk, és kb 40 percet áztunk is benne, mielőtt Márknak teljesen lila lett a szája. Mivel a napocska nem sütött elég melegen, a zuhanyzóban állítottuk helyre a hőháztartását, vagyis minek beszélek többes számban? Ezt Ákos csinálta a férfi öltözőben, ahol a fiúk fürödtek és öltöztek. Elfáradva és éhesen mentünk haza, szerencsére az ebédet már előkészítettük szombat reggel.

Ebéd után Márk aludt egy órácskát, utána elszaladtunk átvenni egy konyhai “szigetet”, amit  elsősorban a mikró tárolására néztem ki. Azóta kiderült, hogy szép és sokoldalú darab, tárolónak is kiváló, kerekeken gurul, és sikerült lealkudnom 75 CAD-ra az árát. A hölgy, aki a Kijijin árulta a szekrényt, éppen költözésben volt, és más eladó darabjai is voltak. A kanapét nem vállaltuk be, de kiválasztottunk még egy 42″-os Panasonic tévét, amihez kaptunk egy Apple box-ot és egy HDMI kábelt is 100 CAD-ért. Az apple box a smart TV funkciókat helyettesíti, mert ez a tévé még nem a smart családból való, így viszont lehet vele Youtube-ot vagy más internetes oldalakat is nézegetni.

A szombat délutánunk így el is szaladt, mert nem hagyhattuk mindezt a kocsiban, autózhattunk be a belvárosba az új kéglibe. Sajnos nem tudtunk délutánra kimenni a tópartra, ahogy terveztük ;-(. Viszont a helyére került a tálaló és a TV is.

IMG_9845

És a terveink ellenére vasárnap délelőtt sem az Ontario tó melletti játszótéren bandáztunk Márkkal. Ugyanis amikor szombat délután a tévét cipeltük fel a csajszi lakásában a pincéből, sikerült egy kisízületi tok becsípődést összegyűjtenem deréktájon, így azóta kényszerpihenőn vagyok és a mozgásom alapján simán lassú járműnek lehetne minősíteni. Egyelőre annyira fáj, hogy nem tudok jógával segíteni, csak izomlazítókkal és fekvéssel, de alig várom, hogy végre személyesen is gyakorolhassam a gerincterápiás kurzusokon tanultakat (eddig csak jógás tanítványokon és családtagokon gyakoroltam, már aki hagyta :D).

Vasárnap délelőttre rendelte Ákos a BELL internet szolgáltató embereit, hogy legyen netünk az új helyen is, és ezért ő már reggel 7kor elindult egy kevés cuccal. Mi otthon lassan és kényelmesen (khmmm muszájból) pakolásztunk Márkkal. És szó szerint, ő is pakolt, csak arra kellett figyelnem, hogy egyszerre csak egy lépést mondjak el a teendőiből. Teljesen egyedül csomagolta el a játékait, és az összes cipőt (a mieinket isÖ.

Ákos azzal jött haza, hogy ebédeljünk a Roncin, amit így képzeljetek el:

Úgyhogy ettünk valamit, aztán desszertnek beszereztünk egy kis cheesecaket a lengyel boltból, ezek után már kellett egy kis csendespihenő. Délután 4 körül indultunk át a kis bérleményünkbe teli kocsival. És az “előtte” állapot képei:

Most kedd délután van, és már sokkal otthonosabban néz ki a lakás, de még mindig matracon alszunk, a szekrények felújítás alatt állnak, úgyhogy nem tudtunk teljesen kipakolni. Még nem tökéletes, indulok is a barkácsboltba ;-).

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s