Délelőtti sétálgatás – Woodbine Beach

Szerda délelőtt szépen sütött a nap és elhatároztuk, hogy családi kirándulást szervezünk. Még nem értünk a végére a Gábor által javasolt látnivalóknak, ezért a listáról választottunk egy Ontario tavas programot, mert Timka mindenképpen látni szerette volna a vizet. Megjegyzem, hogy ez nekem sincs soha ellenemre és már azt tervezem, hogy jövő nyáron hogyan fogunk elmenni 1-1 napra vitorlázni a tavon, ha Márk egy kicsit megbízhatóbb lesz.

A kinézett Woodbine Beach hétköznap délelőtt fél órára van tőlünk, így hamar odaértünk. A WB Toronto nagy strandjainak egyike, ahol az áramlást megtöri egy természetes félsziget és annak a észak-keleti oldalán homokot tett le víz. Régebben állítólag kunyhós, fás terület volt ez a rész, de aztán a város a 90-es években kialakította és megnagyobbította a partot és strandot hozott létre.

https://en.wikipedia.org/wiki/Woodbine_Beach

A hely egyébként nagyon szuper, van olyan része mint Siófok, ahol nagyon sokan piknikeztek és napoztak, de egy hosszú deszka sétányon (boardwalk) ki lehet sétálni a félszigetre, ahol alig voltak emberek.  A parton végig nyírt gyep, ligetes árnyékos részek, padok és persze WC (itteni nyelven washroom) is található.

A parkolóhoz közelebbi részeket ellepték az iskolás csoportok (utolsó hét van, most már inkább csak kirándulnak az osztályok) és láttunk egy csomó strandröplabda pályát is, ahol szervezett oktatás zajlott.

Sokáig nem maradtunk, Márk gyakran behisztizik, ha egy kilométernél többet kell sétálnia és közel volt az ebédidő is. Valószínűleg ez volt a fő oka Márk rosszkedvének.

De ennek ellenére kiültünk egy fél órára egy nyugis részre, ahonnan fantasztikus kilátás volt a tóra, utána pedig elmentünk egy Boston pizzeriába ebédelni. Ez nagyon amerikai élmény volt, de majd lassan hozzászokunk.

Néhány kép erről a szép délelőttről:

20170628_101903

 

20170628_10431620170628_10530620170628_110909

 

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s